Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » 3 ting som kan styrke kryptomarkedet i 2025

3 ting som kan styrke kryptomarkedet i 2025

3 ting som kan styrke kryptomarkedet i 2025
3 ting som kan styrke kryptomarkedet i 2025

2024 har på mange måter vært et historisk år for kryptomarkedet. Ikke bare har det blitt lansert flere kryptobørsfond, Bitcoin nådde også sin høyeste kurs noensinne i begynnelsen av året. 

Likevel har vi mye å se frem til også til neste år. Her er tre ting som er ventet å skje i 2025 som kan bidra til et sterkere kryptomarked. 

Flere krypto ETF-er kan styrke kryptomarkedet

Da Bitcoin ETF-ene ble lansert i januar ble det sett på som en stor og viktig milepæl for kryptomarkedet. Samtlige fond dro inn betydelige beløp, og mange hevder at disse kryptofondene var en viktig årsak til at Bitcoin nådde sin beste kurs noensinne tidligere i år. 

Med flere ETF-er, eksempelvis for kryptomyntene Ethereum og Solana, på trappene forventes markedet å tiltrekke seg en bredere investorkrets, spesielt institusjonelle investorer. Dette er noe som kan styrke markedet for kryptovalutaer. 

Disse fondene gir nemlig enklere og tryggere eksponering mot krypto, ved at investorer kan bruke anerkjente fondsforvaltere. Således reduserer de behovet for å håndtere digitale lommebøker ( krypto-lommebøker) samt direkte kjøp av krypto, og gir derfor større trygghet, spesielt siden handelen skjer gjennom regulerte markeder. 

Regulatorisk klarhet vil gi større kjøpelyst 

Det amerikanske presidentvalget nærmer seg med stormskritt og i den forbindelse har de to kandidatene, Donald Trump og Kamala Harris, uttalt seg mye om krypto. Særlig Trump har ytret seg positivt om kryptomarkedet. Trump ønsker å gjøre USA til en global leder innen krypto, ved å implementere et forutsigbart regelverk. 

Et mer tydelig regelverk, spesielt rundt kjøp, salg og oppbevaring, vil kunne tiltrekke seg flere investorer. Dette gjelder spesielt store institusjoner, noe som kan være med å styrke kryptovalutaers legitimitet og stabilitet. Med et klart rammeverk kan vi også forvente færre sikkerhetsbrudd og alt i alt redusere risikoen. 

Les også om: Fem risikoer med krypto 

Videreutvikling av desentralisert finans (DeFi)

Aktører innen desentralisert finans, også bare kalt “DeFi”, har allerede utfordret tradisjonell finans og vil fortsette å vokse i 2025, ifølge flere eksperter. Til neste år forventes det store fremskritt, spesielt når det gjelder interoperabilitet mellom ulike blockchain-nettverk. Dette betyr at det vil bli enklere å overføre eiendeler på tvers av ulike plattformer, noe som gir større frihet til å bruke sine midler uten tekniske hindringer. 

Et tydelig rammeverk kan bidra til et styrket kryptomarked.

Denne utviklingen vil også øke likviditeten i markedet, noe som vil gjøre det mer attraktivt for både nykommere og profesjonelle investorer. Videre kan vi forvente nye forsikringsprodukter innen DeFi, som beskytter mot risiko knyttet til smarte kontrakter og kryptovolatilitet, noe som vil øke tilliten til denne teknologien ytterligere.

Dette vil trolig være med på å gjøre krypto enda mer attraktivt for både private og profesjonelle investorer. 

Oppsummering av tre ting som kan styrke kryptomarkedet i 2025

2025 ser ut til å bli et spennende år for kryptomarkedet. Flere krypto ETF-er vil gi tryggere og mer tilgjengelige investeringsmuligheter, mens klarere reguleringer vil sikre et stabilt og mer pålitelig marked. Videreutviklingen av DeFi vil på sin side fortsette å demokratisere finansielle tjenester og tilby mer innovative løsninger.

Effektene av Bitcoin-halveringen har heller ikke slått til helt enda, og dersom den digitale valutaen følger tidligere sykluser kan vi vente oss nye toppnoteringer en gang på høsten i 2025. 

Det er imidlertid viktig å forstå risikoen med å investere i kryptovaluta før man begir seg ut på markedet. Store verditap over kort tid er ikke unormalt. Du må derfor vurdere om dette er riktig for deg. Om du har bestemt deg for å putte penger på kryptomarkedet, men usikker på hvilke valutaer du skal velge, anbefaler vi å ta en titt på artikkelen “beste kryptovaluta 2024”. Der finner du flere kryptotips. 

Kilder 

https://www.fool.com/investing/2024/10/20/3-big-changes-could-come-for-crypto-in-2025

https://www.economies.com/crypto/analysis/4-reasons-why-bitcoin-is-set-to-skyrocket-in-2025-113055

Admin
Website | + innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *